Nu blir Båtbussarna fossilfria

2019-06-19 16:50

Nu tar Båtbussarna steget och fyller bränsletanken med 100% fossilfritt bränsle i form av HVO (Hydrerad Vegetabilisk Olja). Precis som systeraffären Flygbussarna Charter kan Båtbussarna nu erbjuda sina resenärer en resa med minsta möjliga miljöpåverkan.

Båtbussarna är en del av Merresor AB/Transdev och den del av verksamheten som erbjuder bussresor mellan Cityterminalen i Stockholm och färjeterminalerna på Stadsgården (Viking Line), i Värtahamnen (Silja Line) och i Nynäshamn (Destination Gotland). Bussarnas avgångar och ankomster är anpassade efter färjornas ankomster och avgångar.

– Det var hög tid för oss att skifta till fossilfritt bränsle. Planerna på att köra fossilfritt har funnits länge men tillgången på rätt bränsle har varit begränsad. Nu har vi säkrat tillgången och skiftat till 100 % fossilfritt bränsle i form av HVO. Vi vill självklart kunna erbjuda en så miljövänlig resa som möjligt och det här är ett steg i rätt riktning och en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Björn Grane, affärschef på Båtbussarna.

Förutom skiftet till 100% fossilfritt bränsle arbetar Båtbussarna, precis som systeraffären Flygbussarna Charter, redan med Smart körning. Initiativet innebär att förare som kör mjukt och bränslesnålt premieras med ett tillskott på lönen. Med Smart körning minskar Båtbussarna klimatavtrycket ytterligare.  

Båtbussarna kan också stoltsera med en låg snittålder på sina bussar. En snittålder på max 2 år innebär moderna motorer och minsta möjliga utsläpp och miljöpåverkan.

– Att välja Båtbussarna för transporten mellan Stockholm City och de populära rederierna innebär en premiumupplevelse när det kommer till komfort, service och bekvämlighet. Nu kan vi lägga till listan att vi också är det självklara valet ur miljösynpunkt, säger Björn Grane.

Välkommen att resa med Båtbussarna till och från Destination Gotland-båtarna, Viking Line-båtarna och Silja-Line-båtarna.

Visa alla nyheter